Известие

Collapse
No announcement yet.

Помощ за скоростите

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Помощ за скоростите

Колеги днес и преди седмица от тия студове нещо странно става особено днес тръгвам да карам качвам се и ужас нито една скорост неще да влезе, запалих, седях 15 мин. да загрее пробвах и с 300 зора вкарах задна да тръгна след като покарах и загря проблема се оправи.Този проблем се появява като е студено и то доста -10 да кажем ,преди пак трудно влизаха но като покарам се оправяше но днес беше ужасно,а като е топло и миналата зима го нямах този проблем но миналата зима беше и по топло Помощщщщ
    Alfa 147 JTD+ & Alfa 159 JTD +

Имам пусната тема по въпроса и утре ще се занимавам с този проблем. Замръзват жилата. При мен е само едното но ще ги погледна и двете.

Поздрави
    алфа ромео 166 2.0 ТС 1998 г.
    алфа ромео 166 2.0 ТС 2003 г.

Comment

Колега и аз го има проблема, може да е от недостатъчна спирачна течност , или някоя то двете помпи на съединителя, разбира се като погледнеш дали тече или е омазана с течност , мойта тази на скоростите е леш омазана и ще я сменям утре че днес нямаше никаква скорост
      Alfa Romeo 166 2.4 JTD

Comment

Шибаните съединители не отделят добре.
        Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Педала на съединителя има ли разлика от нормалното
          ALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща

Comment

видях темата ма късно ,се си мисля ,че е до маслото и мисля да го сменя но и леко ме притеснява съединителя .Колко струва помпичка за съединители ,а и ако са жилата как се оправя това и защо само на някои 166 замръзват ?

---------- Post added at 20:22 ---------- Previous post was at 20:15 ----------

забравих да питам какво масло по каталог дават за скоростите някои ако знае и ако има някакво по добро да ми препоръчате да си сипна ,че петака мисля да хода да я гледам някъде

Comment

ZC 75 SYNTH това е маслото,за числото не съм сигурен.Иска ми се някой който си е сменил маслото да пише как не му влизат пак.
              Last edited by lordliness; d.m.y г., 17:23.

Comment

ми аз ще го сменя и ще огледам какво сте ме посаветвали вие и дано е нещо дребно и ще пиша.А това масло ZC 75 SYNTH по каталог ли е за 166

Comment

Първоначално публикувано от seepo Покажи съобщение
                  ми аз ще го сменя и ще огледам какво сте ме посаветвали вие и дано е нещо дребно и ще пиша.А това масло ZC 75 SYNTH по каталог ли е за 166
                  Да и е на Tutela
                  0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                  sigpic
                  Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                  Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от seepo Покажи съобщение
                    видях темата ма късно ,се си мисля ,че е до маслото и мисля да го сменя но и леко ме притеснява съединителя .Колко струва помпичка за съединители ,а и ако са жилата как се оправя това и защо само на някои 166 замръзват ?

---------- Post added at 20:22 ---------- Previous post was at 20:15 ----------

забравих да питам какво масло по каталог дават за скоростите някои ако знае и ако има някакво по добро да ми препоръчате да си сипна ,че петака мисля да хода да я гледам някъде

Ако при не-работещ двигател скоростите не влизат, търси причината в замръзнали жила или много гъсто масло.

Ако проблемът със скоростите се забелязва само при работещ двигател, то причината е твърде вероятно в не добре отделящ съединител.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

по скоро първото

Comment

бе аз си мислех че маслото трябва да е 75в90 гл4, ама слагайте тутела
                        точка

Comment

TUTELA ZC 75 SYNTH-SAE 75 W 90,API GL 5 -Това е пълната харектеристика на маслото.

Comment

Ето линк където можете да си проверите колите ви с какви течности са излезнали от завода http://www.flitalia.it/it/fl/content/view/165/296/ и точно за твойте скорост тук дават това TUTELA TRANSMISSION TECHNYX
                            Alfa Romeo 166 3.0 V6 24v 220hp 11/2001г.-Настояща!
                            Alfa Romeo 156 1.6TS 120hp 1999г. & Opel Tigra 1.4 16v 90hp 1996г. на жената - Бившите!
                            FIAT Bravo 1.2 16v 82hp 10/1999г.-Някога отдавна!

Comment

Така е защото някой вече не се предлагат от FL М/у другото Technyx-a e 75W-85
                              0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                              sigpic
                              Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                              Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Working...
                              X